İçeriğe geç

SharePoint Site Backup Restore Microsoft.Office.Project.Server.Database.Extension.ProjectDatabaseExtension Versiyon Uyuşmama Hatası

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere sharepointte bir ortamdan başka bir ortama backup restore ile taşıma yaparken karşımıza çıkabilecek bir hatadan ve bu hatanın çözümünden bahsedeceğim.

Powershell kullanarak bak dosyamızı restore etmeye çalıştığımızda yukarıdaki gibi bir hata verecektir. Burada hatayı da okuduğunuz zaman göreceksiniz ki “Microsoft.Office.Project.Server.Database.Extension.ProjectDatabaseExtension” versiyonlarınını backup dosyasındaki ile ortama kurmaya çalıştığınız yerdeki versiyon arasında fark oluştuğunu bundan dolayı da restore işlemi gerçekleştiremediğini göstermektedir.

Burada bir çözüm her iki ortamında versiyonlarını eşitleyerek bu versiyon farkını ortadan kaldırarak tekrardan backup restore yapmak olacaktır. Ama bu kadar vaktiniz ya da imkanınız yoksa var olan backup dosyasında bu versiyon değişikliğini yapabilirsiniz.

Daha öncedende path versiyon uyuşmamazlığı konusunda da anlatıp kullandığım HxD uygulamasını kullanarak bak dosyamızı açıyoruz. Burada direk olarak “Microsoft.Office.Project.Server.Database.Extension.ProjectDatabaseExtension” yazan kısmı buluyoruz ve hemen alt kısmında yer alan versiyon sürüm numarasını buluyoruz. Buradaki numara hatada da verilen versiyon numarası ile aynı olacaktır.

Bunu yine tekrar hatada verilen olması gereken versiyon numarası olarak güncelleyip kaydetmemiz gerekiyor. Bu işlemi yaptıktan sonra tekrardan güncel backup dosyamızı restore ediyoruz ve sorunsuz bir şekilde restore olduğunu görüyoruz.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir