İçeriğe geç

SharePoint Workflow Manager Configuration Wizard Port Hatası

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere Sharepoint workflow manager kurulumu sırasında karşınıza çıkabilecek bir hatadan bahsedeceğim.

Bu hata genellikle kurulum yaptıktan sonra kurulumu tam anlamıyla kaldırmadan tekrar kurulum yapma ya da tekrardan configuration wizard çalıştırma ve işlemleri otomatik yaptırmaktan kaynaklanıyor.

port error

ports error

Yukarıda görmüş olduğunuz gibi “Port Number 9355 specified for HTTPS port is blocked.” ve “Port number 9002 specified for Internal Communication Port Range is blocked.” şeklinde iki tane hata ile karşılaşabilirsiniz.

Bu hatalar aslında daha önceki kurulum sırasında bahsedilen portların aktif edilerek kullanılır hale getirildiğinden ve yapılan default kurulum sırasında tekrar aynı portları kullanmaya çalıştığından ve portlar aktifliğini koruduğundan dolayı size bu hatayı vermektedir.

Bu hatanın çözümü oldukça basittir. Sistemde firewall with Advanced Security uglumasına girerek bu portları bulup disable etmeniz gerekmektedir.

firewall

Yukarıda gördüğünüz gibi firewall with Advanced Security uygulamasını açarak Inbound Rules larda hata veren portları bularak sağ tıklayıp Disable Rule demeniz gerekmektedir.

Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra SharePoint Workflow Configuration Manager tekrardan başlatarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir