İçeriğe geç

SharePoint Server 2016 “prerequisitesinstaller.exe” Kurulurken “Microsoft ODBC Driver 11 for SQL Server Hatası” ve Çözümü

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere sharepoint server 2016 kurulumu yapmadan önce çalıştırdığımız “prerequisitesinstaller.exe” olan ön ihtiyaç kurulumu sırasında çıkan “Microsoft ODBC Driver 11 for SQL Server” hatası ve bu hatanın çözümünden bahsedeceğim.

Yukarıda da göreceğiniz gibi kurulum sırasında böyle bir hata ekranı vermektedir. Bu işlem sırasında yapılan tüm işlemler ya sunucu üzerinden yapılmaktadır ya da internet üzerinden indirilmektedir. Eğer sunucunuz da yeni kurulmuş ve daha önce bir ayar yapmamışsanız bu tarz hataları genelde indirmede yaşadığı sorundan dolayı alıyor olur.

Bu indirme işlemlerini de sunucu da bulunan internet explorer tarayıcısı üzerinden yapmaktadır. Bu hatanın çözümü için internet explorer tarayıcısı üzerinde bazı ayarlamalar yapmamız gerekmetkedir.

İlk olarak “internet explorer” açıyoruz ve sağ üst kısımda yer alan çark şeklindeki “Tools” tıklıyoruz ve “Internet Options” tıklıyoruz.

Gelen popup ekranında “Advenced” sekmesinde yer alan menülerden “Security” altında yer alan “Warn if changing between secure and non secure mode” seçeneği seçili ise bunda yer alan seçimi kaldırıyoruz ve “Apply” ve “OK” tuşları ile ayarları kaydediyoruz.

Yukarıdaki ayarları sorunsuz bir şekilde tamamladıktan sonra tekrar “prerequisitesinstaller.exe” çalıştırıyoruz ve çıkan hatayı vermeden sorunsuz bir şekilde başka bir hata yok ise tamamlandığını ve bu hatayı vermediğini göreceksiniz 😉

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir