İçeriğe geç

SharePoint Ribbon Format Text Sekmesinde Bulunan Yazı Arkaplan Renklerine Yenisini Eklemek

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere sharepoint ribbonda “FORMAT TEXT” sekmesinde yer alan “ Font Background Color” sekmesindeki renk paletine isteğinize göre bir renk ekleme işlemini nasıl yapacağınızdan bahsedeceğim.

ilk olarak sharepoint designer ile sitemizin herhangi bir yerinde bir css dosyası oluşturuyoruz. Ben dosyamı “Style Library” altında “CustomFontBackgroundColor.css” olarak oluşturuyorum.

Dosyamızı oluşturduktan sonra bu css dosyamızı sitemizin kullandığı masterpage dosyasına referans olarak ekliyoruz.

Bütün bu işlemleri tamamladıktan ve css dosyamızın sharepoint sayfamıza yüklendiğinden emin olduktan sonra tekrar css dosyamıza gidiyoruz. Burada “.ms-rteBackColor-Custom1” class adını ekleyiyoruz. Burada “.ms-rteBackColor-” sabit tutacak şekilde sadece “Custom1” değiştirerek istediğiniz kadar renk ekleyebilirsiniz.

Tanımladığımız class altına parametre olarak “-ms-name” ile rengimizin adını ve “background-color” ile de renk kodumuzu ekliyoruz.

Son durumda css dosyamız aşağıdaki gibi görünmesi gerekmektedir.

Css dosyamıza renk kodumuzu tanımladıktan sonra hem master page dosyamızı hem de css dosyamızı publish ediyoruz. Bu işlemden sonra herhangi bir sayfada ribbonda yer alan yazı rengi kısmını açtığımızda eklediğimiz renk kodunun geldiğini göreceğiz.

Yukarıda da gördüğünüz gibi anlattığım işlemleri sorunsuz bir şekilde tamamladığımız zaman renk paletimize tanımlamış olduğumuz renk eklenmiş oldu.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir