İçeriğe geç

SharePoint On-Premise Listelerinde “This view cannot be displayed because the number of lookup and workflow status columns it contains exceeds the threshold (8) enforced by the administrator.” Hatası Ve Çözümü

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere sharepoint on-primes ortamlarında listelerde karşınıza çıkabilecek bir hatadan ve bu hatanın çözümünden bahsedeceğim.

İlk olarak listenizi oluşturdunuz ve listeye bir sürü lookup field bağladınız. Daha sonra listenize girmeye çalıştığınız da aşağıdaki gibi “This view cannot be displayed because the number of lookup and workflow status columns it contains exceeds the threshold (8) enforced by the administrator.” yazısıyla bir hata mesajı ile karşılaşabilirsiniz.

Bu hata için listenizde herhangi bir değişiklik yapmak ya da yapınızı değiştirmenize gerek yok. Sharepoint sistemlerinde bir listede aynı anda en fazla sekiz tane lookup field olma zorunluluğu vardır ve bu sınırlama sayısı default olarak gelmekte olup isteğe göre arttırılabilmektedir. Sharepoint sürümlerine bağlı olarak ta değişiklik gösterebilmektedir.

Aşağıdaki göstediğim şekilde bu limiti arttırabilir ve listenizi tekrardan hata almadan kullanmaya devam edebilirsiniz.

İlk olarak sunucumuzda “SharePoint Central Administration” açıyoruz.

Gelen ekranda ya sol menüde yer alan “Application Management” seçeneğine tıklayarak gelen sayfa da “Manage web applications” a tıklıyorsunuz yada menüde yer alan kısımda direk bu adresin linkine gidebilirsiniz.

Karşımıza gelen web application listemizde bu işlemi yapacağımız web application seçerek yukarıda yer alan ribbonda “WEB APPLICATIONS” sekmesinde yer alan “General Settings” menüsünden “Resource Throttling” seçeneğine tıklıyoruz.

Karşımıza yukarıdaki gibi bir popupta ayar ekranı gelecektir burada aşağıda doğru inerek “List View Lookup Threshold” kısmını buluyoruz. Bu kısımda zaten göreceğiniz gibi tanımlanan değer hata mesajında karşımıza çıkan sayı ile aynı olduğunu göreceksiniz.

İhtiyacınız doğrultusunda bu sayıyı değiştirip en aşağıda “OK” butonu ile bu değişikliği kaydetmemiz gerekmektedir.

Yukarıdaki değişiklikleri eksiksiz ve sorunsuz bir şekilde tamamladıktan sonra tekrar listenize gittiğiniz zaman herhangi bir hata almadan listenizi görüntüleyebileceksiniz.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir