İçeriğe geç

SharePoint Liste Aramasında ve Genel Site Aramasında Özel Karakterli Wildcard (*) Kullanarak Detaylı Arama Yapılabilmesini Ayarlanması

Merhaba arkadaşlar sharepoint listelerinde default olarak arama ekranlarında kelimeyi tamamen yazmadan arama yapmamaktadır. Bu yazımda bu sorunun çözümünden bahsedeceğim.

İlk olarak sharepoint ortamında bir deneme listesi oluşturuyorum ve bu listeye aşağıdaki gibi elemanlar ekliyorum.

Buradan sharepoint liste arama kutusuna “test1”, “test2” ve “deneme3” gibi kelimenin tamamını yazdığımızı zaman arama sonuçlarını getirecektir.

Ama biz bu arama kısmında “test” geçen ya da “te” ile başlayan elemanları aramak istediğimizde bize sonuç getirmeyecektir.

Bu sorun aynı zaman da genel site arama sonucunda da bulunmaktadır ve bunu genel arama sayfasındaki search webpartının properties query ayarlarından ayarlayabiliyoruz.

Peki bu ayarlamayı sharepoint listesi arama kısmında nasıl yapabiliriz. Aslında şimdi yapacağımız değişiklikten sonra sadece listelerdeki değil tüm site içerisindeki aramalara bu özelliği kazandırmış olacağız.

İlk olarak değişikliği yapacağımız web sitesinin root adresine giderek “Site Settings” giriyoruz. Orada Bulunan “Search” kısmındaki “Result Sources” kısmına gidiyoruz.

Burada açılan ekran da “New Result Source” diyerek istediğimiz özellikteki yeni arama sonuç özelliğini tanımlıyoruz. Burada var olanı da değiştirebilirsiniz ama burada yeni oluşturmak yönetilebilirlik açısından daha iyi olacaktır.

Gelen ekranda eklenecek source bilgimizin adını “Wildcard Search” olarak giriyorum. Bu kısım tamamen sizin tercihinize kalmıştır. Geri kalan ayarları değiştirmeden “Query Transform” kısmında ki textboxta yer alan “{searchTerms}” değerinin sonuna “*” işareti sadece ekleyerek “Save” butonu ile kaydediyoruz. Son durumda resource bilgileri aşağıdaki gibi olması gerekmektedir.

Daha sonra bu kaydettiğimiz “Result Source” ayarı listede “Defined for this site” grubu altında gelecektir. Ona sağ tıklayarak “Set as Default” diyerek sitenin genel arama özelliklerini bunu kullanılmasını sağlıyoruz.

Bunlardan sonra listelerde olsun ya da sitenin genelinde herhangi bir yerde arama yaptığımız zaman sonuçları getirecektir.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir