İçeriğe geç

SharePoint 2016 On-Premise SPFx Local Workbench Tarayıcı Görüntüleme Sorunu ve Çözümü

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere SharePoint 2016 On-Premise ortamında SPFx kullanımı sırasında karşılaşacağınız bir sorundan ve bu sorunun çözümünden bahsedeceğim.

Daha önceki SharePoint Framework SPFx Giriş ve İlk Uygulama HelloWorld yazımda da bahsettiğim gibi SPFx SharePoint Online, On-Premise 2019 ve On-Premise 2016 için ise feature pack 2 yüklenen versiyonlarını sadece desteklemektedir. Burada spfx projesi oluşturup node js ile localhost adresinde workbench ile uygulamanızı ayağı kaldırıp test etmek istediğiniz de karşınıza aşağıdaki gibi bir hata ekranı çıkabilir.

Yukarıdaki gibi bir hata ekranı alıyorsanız eğer aşağıdaki adımları takip ederek ufak bir ayarlama ile bu sorunu giderebilir ve çalışmalarınıza devam edebilirsiniz.

İlk olarak sunucumuz üzerinde “Control Panel” açıyoruz. Gelen menüde “System” giriyoruz.

Açılan sistem bilgisi ekranında sol tarafta bulunan menü de yer alan “Advenced system settings” seçeneğine basıyoruz.

Gelen “System Properties” popupında “Advanced” sekmesinde en altta yer alan “Environment Variables…” butonuna tıklıyoruz.

Karşımıza yeni popupta “Environment Variables” açılacaktır ve burada ise “System variables” kısmında “New…” butonuna basarak yeni bir tane ekleyeceğiz.

New butonuna bastığınız da yukarıdaki gibi yeni tanımlamayı yapacağınız bir ekran gelecektir. Burada “Variable name:” kısmına “NODE_NO_HTTP2” değerini “Variable value:” yazan kısma ise “1” değerlerini yazarak “OK” butonu ile bu yeni sistem değerimizi kaydediyoruz.

Yeni sistem değerini eklediğimiz zaman “System variables” listesinde bu yeni sistem tanımlamamızı görebiliriz. Daha sonra bu ekranı “OK” diyerek kapatıp geri kalan diğer tüm ekranları kapatabiliriz.

Yukarıdaki bütün işlemleri sorunsuz bir şekilde tamamladıktan sonra terminalinizi restart etmeniz gerekmektedir. Restart ettiğiniz zaman ve tekrardan SPFx projenizi localhostta workbench te çalıştırdığınız zaman tarayıcınızda sorunsuz bir şekilde açıldığını göreceksiniz.

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir