İçeriğe geç

SharePoint Dışarı Açık Sitelerde JavaScript Kullanarak Listelere Erişip İşlem Yapınca Yönetici Erişim Engelleme Hatası

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere dışarıya açık olan sharepoint sitelerinde javascript kullanarak listelere erişerek onlarla işlem yaptığımız zaman karşımıza çıkan “Request failed. The method ‘GetItems’ of the type ‘List’ with id is blocked by the administrator on the server” hatasının çözümünden bahsedeceğim.

Bu hatanın çözümü olarak ilk başta “Windows PowerShell ISE” programını yönetici olarak çalıştırıyoruz.

Yukarıdaki kodu burada koyup site url adresini hangi web applicationda bu işlemi yapmak istiyorsak o sitenin adresini yazarak çalıştırıyoruz.

Bu kod sorunsuz çalıştıktan sonra “SharePoint Central Administrator” e gidiyoruz.

Burada “Application Management” kısmından “Manage web application” linkine tıklıyoruz.

Burada hangi web applicationda bu işlemi yapacaksak onu seçerek üst menüden “WEB APPLICATIONS” sekmesimden “Authentication Providers” kısmına tıklıyoruz.

Karşımıza yukarıdaki gibi Authentication Providers zone alanı çıkacaktır ve burada “Default” yazısına tıklıyoruz.

Karşımıza gelen poppup ekranında “Client Object Model Permission Requirement” kısmında yer alan “Require Use Remote Interfaces permission” check boxı seçili ise bunu kaldırıyoruz ve kaydediyoruz.

Yukarıdaki bütün işlemleri sorunsuz bir şekilde tamamladıktan sonra site bazlı anonymous kullanıcıları yetkilerine göre dışarıdan istenilen şekilde javascript ile işlem yapabilirsiniz veya en üstte bahsetmiş olduğumuz hatayı alıyorsanız hatanın giderilmiş olduğunu göreceksiniz.

 

 

 

Kategori:SharePoint

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir