İçeriğe geç

Windows Azure da Sanal Makine Oluşturmak

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere Windows Azure da nasıl sanal makine oluşturabileceğinizi anlatacağım.

Azure gerçekten süper bir teknoloji ve bunu hepinizin denemesini öneririm ve Microsoft Azure sistemini 3 ay ücretsiz deneme şansıda veriyor. Bu sayede azure deneyebilir ve üstünde rahatlıkla çalışabiliriz.

İlk olarak https://azure.microsoft.com/tr-tr/free/ sitesine giriyoruz.

1

 

Sağ üst köşede “PORTAL” yazan kısma tıklıyoruz.

2

 

Bu adımdan sonra karşımıza eğer azure hesabımızın bulunduğu account açık değilse o hesabımızı açmamız için bir ekran gelir.

3

 

Azure hesabınızla giriş yaptıktan sonra karşınıza yukarıdaki gibi kullanışlı bir dashboard çıkar. Buradan “VİRTUAL MACHİNES” kısmını seçiyoruz.

4

 

Karşımıza gelen kısımdan da “CREATE A VİRTUAL MACHİNES” kısmına tıklayarak oluşturma işlemine başlıyoruz.

5

 

Karşımıza yukarıda ki gibi bir ekran çıkacaktır eğer bu ekran size karmaşık geliyor ise “FROM GALLERY” tıklayarak farklı ve kolay bir arayüzden devam edebilirsiniz.

6

 

Karşınıza yukarıdaki gibi bir arayüz gelecek ve size hangi sistemi yüklemek istediğinizi soracak. Ben burada Windows Server 2012 yi seçip ileri butonu ile devam ediyorum.

7

 

Bu kısımda sanal makinenize isim ve şifre veriyorsunuz. Bunun yanında sanal makinenizin kaç işlemci ve hafızada olmasını istediğinizi seçebiliyorsunuz. Bunları da ayarladıktan sonra ileri butonu ile devam edebiliriz.

8

 

Bu kısımda ise sanal makinenize DNS adı veriyorsunuz ve makinenin oluşturulacağı server kıtasını seçiyorsunuz. Ben Türkiye’ye yakın olduğu için “Nourth Europe” yı seçiyorum ve ileri butonu ile devam ediyorum.

9

 

Karşımıza gelen son ekranda da bir değişiklik yapmadan tamamlamak ve sanal makinemizin oluşturulması için tik butonuna basıyoruz.

10

 

Sanal makinem istediğim özelliklere göre oluşturuluyor. Bu oluşturmanın süresi makine özelliklerine. internet bağlantınıza vs. gibi özelliklere göre değişebilir.

11

 

Gördüğünüz gibi sanal makinem oluşturuldu ve çalışmıyor durumda bekliyor. Aşağıda “START” yazan yere basarak sanal makinemizi çalıştırıyoruz.

12

 

Yukarıda gördüğünüz gibi sanal makinem çalışıyor durumda.

Şimdi bu sanal makineye nasıl erişeceğimizi göstereceğim. Aşağı da “CONNECT” yazan yere tıklamamız gerekiyor ve bu kısım bizim sanal makinemiz ile iletişim sağlayacağımız bir uzak masaüstü bağlantısı indirecektir.

13

 

“CONNECT” te tıkladığımız zaman yukarıdaki gibi altta bu dosyayı kaydetmemiz için bir uyarı çıkacaktır.

NOT: Bu uyarıdan önce mutlaka bu öğeye izin ver tarzı bir uyarı çıkar ve hepsine izin verilsin olarak onaylanmalıdır. Eğer onaylanmazsa ya da sadece bir seferlik izin verilsin derseniz bu bağlantı dosyasını İNDİRMEYECEKTİR.

14

 

Bilgisayarınıza inen uzak masaüstü bağlantısını tıkladığınızda karşınıza böyle bir uyarı gelecektir. Bura da “Bağlan” diyerek devam ediyoruz.

15

 

Sonraki ekranda ise sanal makinemize giriş yapabilmek için oluştururken vermiş olduğumuz parola istenecek ve bunu da girdikten sonra “Tamam” diyerek devam ediyoruz.

16

 

En son olarak ta karşımıza yukarıdaki gibi bir güvenlik uyarısı geliyor ve buna da “Evet” diyerek sanal makinemıza bağlanıyoruz.

17

 

Evet arkadaşlar görmüş olduğunuz gibi sanal makineme bağlanmış bulunmaktayım :)

Kategori:Microsoft Azure ve Microsoft 365

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir