İçeriğe geç

Microsoft Teknolojileri Eğitimi

Bugün ilk eğitimime çıktım ve onun vermiş olduğu heyecanla iyi kötü birşeyler anlatmaya çalıştım. Katılım duyuru yaptığım zaman geleceklerini söyleyenler kadar fazla olmazsada yinede sağolsunlar çoğunluk bir katılım sağlandı.

dscf0399

Aslında eğitimdeki en önemli konu bence o kadar işinin arasında bile bize fırsat ayırıp eğitime online görsek katılıp öğrencilerle görüşen Mustafa Hocamdı. Her zaman ki gibi her türlü etkinliğimizde ve faaliyetimizde bize destek oldu ve bugünde bunu göstermiş oldu. Mustafa Hocama ne kadar teşekkür etsem azdır.

dscf0398

Bu arada tüm etkinlik boyunca bana yardımcı olan Erhan hocama ve üniversitedeki yaptığım çalışmalara destek olan Nuh hocama ve diğer hocalarıma teşekkür etmedende geçmek istemedim.

Eğitimde Microsoft Office 2010, Microsoft Visual Studio 2010, Microsoft SQL Server, Microsoft Lync, Cloud Computing, Windows Azure, Microsoft SharePoint Server 2010, Windows Phone, Xbox 360, Yallaapps, Marketplace, MSDN, Silverlight, Dreamspark ve Imagine Cup konularından bahsettim.

dscf0401

Bilgisayar Mühendisliğinin diğer mühendislik bölümlerinden ayıran en önemli özelliklerinden biri teknolojinin devamlı ve çok hızlı gelişmesinden bahsetmeye çalıştım. Tabi bunun yanında her geçen gün yeni teknolojiler çıkıyor ve yönelim o tarafa  kayıyor.

Günümüzde de en fazla ilgi gören mobildir. Akıllı telefonların çıkması ile artık telefonlar bilgisayarın tüm özelliklerini içerir oldu ve bilgisayarlara göre daha küçük ve devamlı elinizin altında bulunması büyük bir avantaj oluyor. Tabi bundan dolayıda mobil oyunlar ve uygulamalara talep artıyor.

Microsoftta bu taleplere karşı cevap olarak en çok tutulan işletim sistemlerinden biri  olan Windows 7 yi mobile uyarladılar. Bu sayede artık hergün bilgisayarlarımızda kullandığımız işletim sistemimizi telefonumuzda da kullanabilme şansı sağladı. Bu konudada çalışmaları gerçekten başarılı.

Başta Mustafa hocam, Nuh hocam ve Erhan hocam olmak üzere desteği dokunan ve katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

dscf0402

Kategori:Etkinliklerimiz

İlk Yorumu Siz Yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir